OTR skapar koncept för barn och ungdomar tillsammans med GoBaow

Hos GoBaow är det ungdomarnas personliga utveckling som står i fokus. Förutom den kombinationen av fysisk träning och kreativ aktivitet som de bedriver med ungdomarna varje vecka driver de även projekt för hur våra ungdomar ska introduceras i näringslivet. Detta har resulterat i ett samarbete mellan GoBaow och OTR där vi tillsammans kör Outdoor Challenge Kids. Pilotprojektet körs igång v.32 och går allt enligt planen fortsätter kurserna till hösten.

Vad är då Outdoor Challenge Kids?
Vi på OTR har under flera år drivit ett friidrottsbaserat gruppträningsprogram. Detta koncept vill vi nu utveckla så även barn får möjligheten att få in mer rörelse i vardagen. Tillsammans med GoBaow anpassas träningspassen för barn, och medlemmar i GoBaow Crew kommer arbeta som instruktörer. Det blir utomhusträning där alla 7-12 åringar som vill kan vara med. Det är helt prestigelöst. På ett lekfullt sätt använder vi kroppen som den är skapad att användas. Vi kommer krypa, springa, lyfta, hoppa, kasta och fånga.

Summercamp kommer att finnas på följande platser och tider:

Torslanda – 7-9år kl 09.00-10.00, 10-12år kl 10.00-11.00 – samling vid Torslandahallen

Slottskogen – 7-9år kl 09.00-10.00, 10-12år kl 10.00-11.00 – samling vid Plikta

Billdal – 7-9år kl 09.00-10.00, 10-12år kl 10.00-11.00 – plats meddelas senare

Så sent som för några veckor sedan uppmärksammande GP oss om hur lite barn rör sig och idrottsforskarna slår larm om inaktiviteten. Läs hela reportaget här.

Vi känner oss otroligt stolta över detta då vi:
1. Skapar möjlighet för barn och ungdomar att aktivera sig och använda sin kropp på ett roligt och utmanande sätt. Vi stärker barns fysiska och mentala förutsättningar och det känns extra viktigt i tider som dessa.
2. Ungdomarna i GoBaow kommer leda träningspassen med handledning av Petra Johansson och självklart får lön för detta. Det är ett steg i riktningen mot ett av GoBaows mål – att deras ungdomar ska får sina första jobb hos GoBaow.

Tillsammans bygger vi framtiden!

Inbjudan till OCkids summercamp hittar du här Summercamp

// Fredrik Steen – VD – OTR Sweden

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna gärna en kommentar.
Tveka inte att bidra till dialogen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *