b-w-slider-11

Rådande trender kopplade till hälsa på företag

OTR vill förbättra folkhälsan och ge de som mest behöver det, de rätta verktygen för att stärka sitt fysiska och psykiska välmående och genom detta även kunna minska ohälsotalen för såväl samhälle som företag. På så vis kommer fler att kunna åldras med en bättre livsenergi, förbättrad hälsa och genom detta att uppnå en bättre vardag genom hela livet.

 Jag är just hemkommen från Healthy business i Stockholm där det under en heldag upplysts hur vi på ett ännu bättre sätt kan implementera hälsoarbetet ute på företag och vilka trender som råder nu. Den största och starkaste trenden jag noterar är att hälsan mer och mer blir datadriven à alltså vi vill mäta allt vi gör kopplade till friskvårdsinsatser. Vi mäter medarbetare i realtid för att upptäcka saker i tid à och förebygga. DNA analyser är på frammarsch à för att ge de bästa förutsättningarna för individerna, ROI kopplade till hälsa à Hur många kronor får vi tillbaka på varje satsad krona. Vem är redo att satsa på AI à Artificiell intelligentes som med största säkerhet komma skapa fler jobb, inte bara ersätta jobb. Senaste nytt från Silicon Valley inom medicin var upplysande nyheter där de är övertygade om att de flesta formerna av cancer är botade om 20 år. Mycket där handlade också om att mäta så mycket som möjligt för att då tillgång till så mycket data som möjligt. AI och VR kommer och är stora trender.

Generellt måste företag jobba betydligt mer proaktivt vilket kommer löna sig och ge så mycket mer tillbaka. Tillbaka till medarbetaren genom bättre hälsa och förbättrat resultat på sista raden för bolagen. Nästan alla vet detta med alldeles för få gör det. Medarbetarenkäter är ute och istället mäts organisationens hälsa i realtid med direkta insatser som följd. Experterna är eniga och samtliga som försöker bidra till detta. Men samtidigt visar Actiway, som tillsammans med Novus gjort en stor undersökning bland över 1100 personer att 4 av 10 är missnöjda med sin arbetsgivares insatser kopplat till förebyggande åtgärder för fysisk och psykosocial ohälsa. Offentliga sektorn är överlägset sämst i klassen i alla aspekter inom detta område vilket är oerhört beklämmande.

Cicci Elwin från tidningen Chef pratade om att inkludera alla i friskvårdsarbetet, tänka långsiktigt och att det verkligen ligger på agendan att adressera friskvård. Vikten av vardagsmotion snarare än att bli bättre på triathlon.

Per Hugander från SEB pratade om att ledarskapet handlar mycket om att vara en förebild, visa på den bästa versionen av dig själv och på så vis inspirera och bidra med goda exempel. Vad är ditt syfte? Det måste sitta i ryggmärgen.

En av våra största utmaningar som många reda är berörda av handlar om de psykosociala påfrestningarna som ökar explosionsartat, främst bland kvinnor i åldern 20-34år. Psykologen Anna Bennich Karlstedt, känd bl.a. som sakkunnig från Nyhetsmorgon bekräftar också att andelen sjukskrivningar fortsätter att öka. Vi får också jättebra tips hur vi kan hantera en allt stressigare tillvaro.

  • Du ansvarar själv för att varva ner och koppla ur
  • Zooma ur livet och upptäck dina ”stressorer”, stanna upp och fundera hur du kan förändra siuationen.
  • Vi har bara ork till en viss mängd engagemang, något i ditt liv tar för mycket och något behöver mer.

OTR Swedens roll i det hela:

  • Det känns fantastisk roligt att rådande trender är vår kärnverksamhet
  • Vi mäter de vi gör och följer upp
  • VI räknar på uppdragsgivarens ROI
  • Vi ligger i framkant med digitaliserade lösningar, låga trösklar och alla kan vara med.
  • Vi adresserar den offentliga sektorn och är riktigt framgångsrika inom sektorn för vård/omsorg där vi minskat korttidsfrånvaron betydligt.

 

// Fredrik Steen – VD OTR Sweden, fredrik.steen@otrsweden.com, +46709390077

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna gärna en kommentar.
Tveka inte att bidra till dialogen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *