Hälsoprogrammet på Tre stiftelser

72301BA0-C305-44E5-84B0-623FDDB3C35E

”Hälsoprogrammet”

Jag vill passa på att berätta om vårt fantastiska koncept ”hälsoprogrammet”. Syftet med detta koncept är att på ett långsiktigt sätt träna, utbilda och motivera anställda på bolag att prioritera sin hälsa. Vägen går via individuella nulägesanalyser och tester som sedan följs upp och utvärderas efter programmets slut. Under 10, 15 eller 20v fortlöper sedan programmet med gemensam träning 1ggr/v med varierande inslag. Individuell coachning mot individernas mål varje vecka med checklistor mot en bättre vardag genom hela livet. Alla bär ett aktivitetsarmband med syfte att vara en motivator som också är kopplade till en App. Det handlar om att göra smarta val i vardagen kopplade till fysisk aktivitet, kost, stresshantering, vardagsmotion och sömn.

I våras  ansvarade vi på OTR för totalt 20st personer hos Tre stiftelser i Göteborg som bedriver äldreomsorg.  Halvvägs in i programmet såg vi enorma förbättringar! Piggare och gladare deltagare. Många har gått ner flera kilon i vikt. De orkade göra saker de inte gjort på flera år. Flera diabetiker hade dragit ner på sitt insulin. De hade inte lika ont längre och glädjen till träning har infunnit sig. De var motiverade att göra en förändring. Många var förvånade över vilken ”liten” insatts som krävdes för att må betydligt bättre, leva längre med bättre livskvalitet och minska risken för allvarliga sjukdomar med upp till 30%.

När vi sedan summerade programmet kom nästa positiva bomb. Deltagarna hade förbättrat sitt test- och hälsovärds med i genomsnitt 208%. 3 månader efter programmet var slut hade korttidsfrånvaro i gruppen halverats! Det vi gör fungerar fantastiskt bra, såklart för individerna som deltar men också för hela organisationen. Nu i september och oktober tar vi oss an nästa grupp med 23st personer från Tre stiftelser som ska igenom samma resa.

Här följer några rader från en deltagare som genomförde vårt första hälsoprogram på Tre stiftelser i vintras.

”Att på arbetstid få möjlighet att träna är helt enormt! Att få möjlighet att delta i en hälsogrupp för icke träningsfrälsta var en enorm förmån som har gett mersmak! När man tidigare inte tränat förutom promenader med hunden till att träna flera gånger i veckan med  gruppträning, jogging, cykling och powerwalk är helt otroligt! Motiverande är också när man ser sin resultat i appen – bättre kondition och uthållighet samt viss viktminskning är också något som sporrar. En stor eloge till Tre Stiftelser som satsar på sin personal!”

// Fredrik Steen – VD – OTR Sweden

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna gärna en kommentar.
Tveka inte att bidra till dialogen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *